خریدار انواع آهن و مس و لوازم انباری 

مجموعه انبارتکانی و کتاب تکانی

معمولاً “مرتب کردن انباری” بزرگترین چالش تمیز کردن خانه برای خانه تکانی عید است. بیشتر ما آنقدر خوش شانس نیستیم که یک انباری جادار و نسبتا بزرگ داشته بشیم. پس باید انباری کوچک خانه را به بهترین شکل ممکن سامان بدهیم. این کار باعث می شود انباری مرتب و منظم باشد و برای جا دادن تمام وسایل فضای کافی در اختیار داشته باشیم.

مردم اغلب تصور می کنند داشتن یک انباری مرتب و منظم چندان اهمیتی ندارد. اما امان از روزی که بخواهند وسیله ای را بین هزار و یک خرت و پرت دیگر پیدا کنند. در صورت شلخته بودن انباری، این کار تفاوتی با پیدا کردن یک سوزن در انبار کاه ندارد.

داشتن یک انباری مرتب و منظم بیش از هر چیزی به طریقه قفسه بندی و مرتب کردن وسایل آن بستگی دارد. امروزه ترفندهای ساده زیادی برای افزایش سرعت تمیز کردن خانه و انباری وجود دارد. ما سعی کرده ایم با چند ترفند ساده نشان دهیم که داشتن یک انباری مرتب و منظم کار چندان مشکلی نیست.

معمولاً “مرتب کردن انباری” بزرگترین چالش تمیز کردن خانه برای خانه تکانی عید است.

را در طول چند روز انجام دهید. هرگز سعی نکنید کار را تنها در یک روز تمام کنید. معمولا انباری جای شلوغی است که مرتب کردنش کار زیادی می برد و وقت زیادی را از شما خواهد گرفت. بسته به اینکه انباری چقدر شلوغ و به هم ریخته است، می توانید یک برنامه چند روزه را برای خودتان تعیین کنید.

مرتب کردن انباری

روز اول: تفکیک و جداسازی وسایل قبل از شروع کار

بدون شک تمام وسایل و خرت و پرت هایی که در انباری تل انبار شده اند به کارتان نمی آیند. ممکن است سالیان سال وسیله ای را در گوشه ای از انباری تنها به این امید نگهداری کنید که شاید روزی به کارتان بیاید. اما بهتر است با خودتان رو راست باشید. خیلی از این وسایل فقط جا را تنگ می کنند.

بهتر است فکری به حالشان کنید. اگر می توانید آنها را بفروشید و پولی به جیب بزنید زودتر دست به کار شوید. شاید بتوانید با پول فروش برخی از این خرت و پرت ها قفسه یا شلف های به درد بخوری برای انباری خودتان تهیه کنید.

بخشش را فراموش نکنید. گاهی برخی وسایل بسیار کاربردی و ارزشمند هستند اما از فروش آنها مبلغ زیادی عایدتان نمی شود. بهتر است این لوازم را به کسی که فکر می کنید به آن نیاز دارد ببخشید. حالا می ماند یک عده خرت و پرت به درد نخور که نه به کار کسی می آید و نه می شود آنها را فروخت. در اولین فرصت ممکن این وسایل را دور بریزید. یک لیست برای خودتان تهیه کنید و تمامی وسایل انباری را دسته بندی کنید.

seperation tools of storage before organization

وسایلی که باید آنها را در انبار نگهداری کنید

  • وسایل دکوراتیو مورد نیاز برای استفاده در مراسم خاص مثل نوروز و شب یلدا
  • وسایل باغبانی
  • جعبه ابزار
  • رنگ و ابزار تعمیر خانه
  • ابزار تعمیر ماشین
  • یادگاری ها و یادبودها
  • تجهیزات ورزشی
  • وسایل پیک نیک و گردش در فضای باز
  • لباس های و کفش و کیف های اضافی
  • خرت و پرت های دیگر

وسایلی که نباید آنها را در انباری نگهداری کنید

  • هر ماده ای که با کمترین فشار یا گرما دچار احتراق و اشتعال می شود
  • موادی که جوندگان و جاندران موزی را به خود جذب می کند
  • وسایلی که نسبت به رطوبت هوا و گرما حساس هستند، مانند تابلوهای هنری یا فرش.

روز دوم: نظافت انباری را از کجا شروع کنیم؟

انباری جایی است که هر نوع وسیله و خرت و پرتی را می توان در آن پیدا کرد. پس عجیب نیست که این مکان جای چندان تمیزی نباشد. با این حال بد نیست دستی به سر و روی آن بکشید. همزمان با این کار می توانید وسایل و ابزار مختلف را نیز تمیز کنید.

  • خالی کردن انباری قبل از نظافت
    قبل از نظافت انباریٰ همه چیز را از انباری خارج و آن را بررسی کنید. مراقب باشید که حیوانات موزی یا حشرات در این مکان لانه سازی نکرده باشند.اگر دیوارها، سقف یا کف انباری به علت رطوبت هوا یا نشت لوله کشی آب دچار فرسایش شده است حتما اقدامات لازم را انجام دهید.
خالی-کردن-انباری
  • نظافت انباری
    انباری را نظافت کنید. می توانید با یک جاروی معمولی یا جاروی برقی، انباری را تمیز کنید. در هر صورت ماسک رافراموش نکنید. اول جارو کنید بعد طی بکشید. پس از آنکه آشغال های کف انباری را جارو کردید، می توانید برای نظافت بیشتر، کف آن را با یک ماده شوینده تمیز کنید. اگر قصد دارید کف انباری برق بزند، می توانید با یک تکه ابر و اسپری جلا دهنده نیز این کار را انجام دهید. سپس قبل از آنکه وسایل خود را به درون انباری برگردانید، صبر کنید تا کف انباری به طور کامل خشک شود.
نظافت-انباری
  • بسته بندی وسایل انباری
    در این فاصله زمانی که منتظر خشک شدن کف انباری هستید سری به وسایلتان بزنید. بهتر است همانطور که پیشنهاد کردیم، وسایل خود را دسته بندی کنید. وسایل را درون جعبه  قرار دهید. روی هر جعبه یک برچسب بزنید و نام وسایلی را که درون آن قرار داده اید بنویسید.

دسته-بندی-وسایل-قبل-از-مرتب-کردن-انباری

روز سوم: جای وسایل را مشخص کنید

یک کاغذ جلوی خودتان بگذارید و فضای انباری را روی آن بکشید. مثلاً یک مستطیل. این کار به شما کمک می کند تا با دقت و آرامش فکری بیشتری جای هر یک از وسایل را تعیین کنید.سعی کنید طبق این طرح پیش بروید تا مطمئن شوید برای تمام وسایل فضای کافی وجود دارد. اگر طبق این روش عمل کنید دیگر مجبور نیستید برای جا دادن یک وسیله کل وسایل دیگر را باز هم جا بجا  کنید.

پیشنهاد ما این است که برای نظم دهی بیشتر وسایل را دسته بندی کنید. برای مثال، دسته ابزار تعمیر ماشین، دسته وسایل باغبانی، دسته وسایل گردشگری در فضای باز و به همین ترتیب.

مشخص-کردن-جای-وسایل-انباری

روز چهارم: هر یک از وسایل را سر جایش بگذارید

اگر امکانات و ابزار خاصی برای طبقه بندی و مرتب کردن وسایل خود در انباری ندارید، بهتر است قبل از باز کردن جعبه ها به این ایده ها توجه کنید.

استفاده از فضای عمودی
دیوارها فضای بسیار مناسبی برای قرار دان وسایل در انباری هستند. بسته به نوع امکانات و میزان وسایل خود می توانید از این راه ها برای جای دادن وسایل استفاده کنید.

  • قفسه های باز چوبی و جعبه های پلاستیکی
    گاهی فقط چند تخته چوبی و میخ کافی است تا چیدمان یک انباری مرتب کامل شود. امتیاز اصلی قفسه های باز این است که تنها با یک نگاه می توانید وسایل مورد نیاز خودتان را در انباری پیدا کنید. می توانید وسایل را در جعبه های پلاستیکی قرار دهید. برای دسترسی آسان روی هر جعبه یک برچسب بزنید. نام وسایلی که درون این جعبه ها قرار می دهید را بر روی این برچسب ها بنویسید.با این کار به راحتی و تنها در عرض چند ثانیه به وسایل ضروری دسترسی خواهید داشت.
قفسه-باز-چوبی-و-جعبه-پلاستیکی-انباری
  • کمد ها و قفسه های کهنه
    اگر قفسه فلزی، کمد و کابینت های قدیمی و کهنه در انباری خود دارید، می توانید بخشی از وسایل را درون آن ها جای دهید. بهتر است وسایل، لباس های ورزشی، یا وسایلی را که فعلا به آنها نیاز ندارید درون این کمد جای دهید. اگر هم خودتان کمد و کابینت کهنه ندارید، فراموش نکنید که سایت های آنلاین روش خوبی برای خریداری این وسایل کهنه هستند. همچنین می توانید از رگال های پوشش دار محافظ یا جعبه ها یا کیف های پارچه ای جهت نگهداری لباس های اضافی استفاده کنید.
کمد-قفسه-کهنه-انباری
  • تخته های سوراخ دار
    استفاده از تخته های سوراخ دار یک ترفند هوشمندانه و در عین حال ساده برای نظم دادن به اشیا ریز و درشت انباری است. بیشتر این ابزار را می توان درون یک جعبه ابزار قرار داد. اما بهتر است بسیاری از این اشیا جلوی دست باشند تا به محض نیاز بتوانید به آنها دسترسی داشته باشید. برخی دیگر از وسایل مانند ابزار باغبانی به راحتی مرتب نمی شوند. با نصب یک تخته سوراخ دار بزرگ بر روی دیوار انباری تمامی این مشکلات را به طور یکجا حل می کند.
تخته-سوراخ-دار-انباری
  • قفسه دوچرخه بسازید
    اگر اهل ورزش و دوچرخه سواری هستید، حتما فکر کرده اید که چطور می توان یک دوچرخه را طوری درون انباری قرار داد که فضای زیادی را اشغال نکند. بهترین راه حل استفاده از فضای روی دیوار است. برای این کار می توانید از استندها یا قلاب های دیواری از پیش آماده استفاده کنید. اما روش ارزانتری هم وجود دارد. با استفاده از چند تخته چوبی، چند قلاب دوچرخه، پیچ و دریل یک قفسه دیواری برای دوچرخه بسازید.
    برای این کار ابتدا فضای لازم را اندازه گیری کنید. سپس تخته های چوبی را به دیوار انباری وصل کنید. در آخر قلاب های دوچرخه را روی این تخته ها نصب کنید. حتی می توانید برخی از وسایل باغبانی مانند فرغون را نیز روی این قلاب ها قرار دهید.
قفسه-دوچرخه-انباری

استفاده از فضای افقی
یکی از تفاوت های یک طراح دکوراسیون داخلی با یک فرد معمولی، خلاقیت او در استفاده از فضا است. برای مرتب کردن انباری سعی کنید از تمام فضاهای موجود استفاده کنید. فضای افقی ترفند خوبی برای جای دادن وسایلی است که نیازی نیست همیشه دم دست باشند. سقف انباری جایی است که می توانید روی آن حساب کنید.

  • فضای سقف
    انباری جای خوبی برای نگهداری وسایل فنی مانند ابزار تعمیر و نگهداری اتومبیل است. بهتر است این وسایل را در مرکز و سقف انباری قرار دهید. این کار باعث می شود فضای انبار شبیه به یک تعمیرگاه کوچک شود. لزوم این کار زمانی بیشتر احساس می شود که که انباری و گاراژ خانه یکی هستند.
    از فضای موجود در سقف می توانید برای نگهداری وسایل دیگر نیز استفاده کنید. اینکه چه وسایلی را روی سقف قرار دهید به انتخاب و اولویت هایتان بستگی دارد. اما توصیه ما این است که وسایلی را که به آنها نیاز فوری ندارید در این فضا قرار دهید.
قفسه-بندی-سقف-انباری

کلام آخر: پس از اتمام کار اگر مثل تصویر زیر هنوز وسایلی روی زمین قرار دارند که نمی دانید با آنها چکار کنید به هیچ وجه مضطرب نشوید. سعی کنید وسایل مهم را از بین آنها جمع آوری کنید. باقی وسایل را به عنوان خرت و پرت بفروشید یا آنها را به مراکز بازیافت زباله تحویل دهید. برای تمام شدن کار می توانید کف انباری را باز هم جارو کنید.

مرحله-پایانی-نظافت-انباری